Китай разположи рояк от разузнавателни сателити, за да наблюдава две големи

...
Китай разположи рояк от разузнавателни сателити, за да наблюдава две големи
Коментари Харесай

Стотици китайски сателити следят военните учения на САЩ и Австралия

Китай разположи рой от разследващи спътници, за да следи две огромни военни учения, включващи Съединени американски щати и Австралия, заяви ABC News.

Съобщава се, че стотици китайски сателити са минали над Австралия, с цел да съберат разследваща информация от неотдавна завършилото учение Talisman Saber .

Австралийската отбранителна компания EOS Space Systems сподели, че измежду тези спътници е пекинският Shiyan 12-01, открит да маневрира в позиция под екватора, с цел да следи военните игри сред Съединени американски щати и Австралия.

Сателитите Shijian-17 и Shijian-23 също бяха проследени, носейки се на изток, с цел да следят голям брой области, където е извършено военното обучение.

Освен учението Talisman Sabre, китайските шпионски спътници също следят продължаващите военноморски учения Малабар.

Съобщава се, че над 300 сателита наблюдават дейностите и са натрупали над 3000 летателни часа от началото на Малабар на 10 август.

" Събирахме данни за оптично наблюдаване на Земята, наблюдавайки китайски спътници по време на ученията Talisman Sabre и Malabar и това, което демонстрират те, е че има голяма разследваща интензивност по време на тези събития ", сподели служителят на EOS Space Systems Джеймс Бенет пред ABC News.

Освен това той съобщи, че огромният брой китайски спътници с ниска орбита над Австралия ще разреши на Пекин да придобие познания за опциите и оборудването на наземните войски на странтата.

Увеличаващото се сателитното шпиониране на Китай илюстрира възходящото му наличие в космоса.

Американски военачалник към този момент предизвести, че Китай остава най-предизвикателната опасност в космоса заради галактическите оръжия, които е тествал и пуснал в деяние.

По-рано този месец страната изстреля първия си спътник с радар със синтетична апертура в геосинхронна орбита.

Министърът на военновъздушните сили на Съединени американски щати Франк Кендъл също сподели, че Китай има потенциала  " в действителност да сложи оръжия в космоса "  и да нанесе удари по своите съперници при положение на спор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР